Web Tasarım Blog / E-ticaret

Web Tasarım Blog / E-ticaret

E-ticaret

2021 yılında dünya genelinde 45 trilyon dolar yatırım hacmine ulaşılacağı düşünülen E-ticaret sektörü, yaşamımızı derinden etkileyen covid-19 pandemisi ile hız kazanarak hem birçok yatırımcının ilgisini çekmekte hem de milyonlarca müşterinin taleplerini karşılamaktadır. Haliyle e-ticaretin bu denli hızlı büyümesi modern işletmeler ve çevrimiçi perakendecileri sorunsuz alışveriş deneyimi için yatırımlar yapmaya itmektedir.

E-Ticaret nedir, e-ticaret türleri nelerdir, nasıl girilir, nasıl başarı sağlanır? 
E-Ticaret olarak bilinen elektronik ticaret, internet üzerinden hizmetlerin, malların satışı ve satın alınmasını kapsamaktadır. Hukuksal altyapısını ticaret kuralları çerçevesinde oluşturur. Satın alma, üyelik, pazarlama, dağıtım, ödeme yöntemleri ve lojistik gibi hizmetler kullanıcı deneyimi baz alınarak bir web sitesi ve mobil cihaz aplikasyonları üzerinden servis edilir.

E-ticaret türleri nelerdir?

İşlevlerine göre farklı e-ticaret sistemleri bulunmaktadır. Amaç, bir alım-satım servisi sağlamak olsa da kurallar ve kullanıcılar çerçevesinde farklı hizmet seçenekleri bulunur. 
•    Firmadan Firmaya - Business-to-Business (B2B): Firmalar arasında e-ticaret işlemleri yapılması.
•    Firmadan Müşteriye - Business-to-Consumer (B2C): Firma ve müşteri arasında e-ticaret işlemleri yapılması.
•    Tüketiciden Tüketiciye - Consumer-to-Consumer (C2C): Tüketiciler arasında, çoğunlukla üçüncü taraf bir servis sağlayıcı üzerinden e-ticaret işlemleri yapılması.
•    Kişiden Firmaya - Consumer-to-Business (C2B): Kişilerin, şirketlere ürün veya hizmet sunarak işlem yapması.

E-Ticarete nasıl girerim?

E-ticarete girmek isteyen çoğu girişimci bu alanda farklı yollara başvurmaktadır. 
Pazar Yeri Uygulamaları: Sektörde öncü konumda görülen “Pazar Yeri Uygulamaları” girişimcilere teknik açıdan, lojistik tarafından ve müşteri portföyü yönünden kolaylıklar sağlasa da gittikçe artan işlem başına hizmet bedelleri, rekabette ön plana çıkarken ödenen ücretler, müşteri tabanlarının paylaşılmaması, gibi eksi yönler girişimcilerin heveslerini kırmaktadır. Ayrıca bu sistemlerin mecburi arayüzü çoğu zaman marka veya ürün kimliğini yansıtmayabilir. 

Hazır Sistemler: Açık kaynak kodlu veya özel hazırlanmış scriptler ile sunulan bu sistemler girişimcilerin kolay tercih ettiği bir yöntemdir. Ancak dilediğiniz gibi tasarlayabileceğinizin söylendiği bu sistemler çoğu zaman işlevsiz bir yük konumuna gelmektedir. İşletmeniz için hiç kullanmayacağınız yazılımların mecburen yüklenmesi istenir. Asıl ihtiyacınız olan eklentiler paralı satılır. Bu durum sisteminizi hantallaştırabilir, karmaşa yaratabilir ve güvenlik sorunlarına neden olabilir. 

Özgün E-Ticaret Yazılımları: Etkin bir kullanıcı deneyimi, kullanıcıyı tanımak ve en doğru hizmeti en doğru şekilde en doğru zamanda verebilmekle sağlanır. Bu aşamada fikirlerinizi yansıtmak, rakiplerinizden sıyrılmak, ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılamak ve eşsiz bir müşteri deneyimi sunmak E-Ticarette fark yaratan bir yaklaşımdır.

Avusor Bilişim Hizmetleri olarak bize özel değil, size özel E-Ticaret hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Sektörde geçen 15 yıllık web tasarım ve web yazılım deneyimlerimizi birleştirip E-Ticaret’e odaklanıyoruz.

Avusor dijital web tasarım ajansı,
Siz değerli müşterilerimiz için profesyonel web tasarım, kurumsal web tasarım, web yazılım, e-ticaret, kurumsal kimlik tasarımı, dijital pazarlama ve sosyal medya danışmanlığı alanında çözümler üretiyoruz.

Copyright © 2006 - 2024 Avusor Digital Web Agency | Tüm Hakları Saklıdır.